Recenzije

Taylor Swift – folklore (2020): Akustično presipanje iz šupljeg u prazno

Comments (3)
 1. Dado kaže:

  ja nemam nikakvu averziju prema Taylor kao vi ali i meni se nije svidjelo izgleda mi kao loša kopija Lana Del Rey
  nije mi jasno zašto neki muzičari pokušavaju da kopiraju drugog pogotovo ako su već stekli neki status na glazbenoj sceni
  zašto ne rade ono što im najbolje ide i prestanu da nas zasipaju nepotrebnim smećem

 2. TSS kaže:

  Neverovatno subjektivna kritika napisana na osnovu očigledno brojnih predrasuda. Iskreno, sramotno je da se ovakav jedan “tekst” nađe na nečemu što bi trebalo da bude profesionalan portal.

  “Kao nekadašnji zakleti protivnik Tejlor i njene karijere, kao i srednjoškolsko-nasilničkog genga najboljih drugarica koje je besramno paradirala, takoreći nabijajući nam svima na nos kako se ona druži sa top modelima… htjela sam i očekivala da mi se ovaj album ne svidi”, kaže autorka. Šta je to, malo internalizovane mizoginije? Kakve veze ima privatni život kantautorke sa njenim delom? Muškim reperima se zaboravlja da su osuđivani za pedofiliju i nasilje u porodici, ali ne daj bože da jedna žena ima “previše” drugarica! Kako autorka očekuje da joj kritika bude shvaćena ozbiljno kada sama priznaje da je “zakleti protivnik” osobe koju kritikuje i da je albumu prišla sa željom da joj se ne svidi?!

  “Ustaljeni nezreli tekstovi” zanimljiv su naziv za stihove tekstopisca koja je četiri puta proglašena tekstopiscem godine. Za bend nagrađen sa dva Gremija autorka nema drugih reči osim “heroj depresivnih indie klinaca”?!

  Autorka se nije čak ni potrudila da proveri svoje informacije, pa tako opisuje sukob Tejlor Svift i Kanjea Vesta kao svađu “u vezi sa korištenjem Tejlorine slike i prilike u neslavnom spotu repera Famous”. Da je provela 5 minuta na Guglu pre objave teksta, znala bi da je navedeni spot praktično fusnota u priči o ovom sukobu.

  “Tu nam ona jednostavno poručuje da nikad neće preboljeti svađu sa slavnim parom i koliko ih zapravo osuđuje. Nimalo hrišćanski Tejlor!” Da li uopšte komentarisati? Šta je tačno poenta poslednje rečenice? Da ne pominjemo činjenicu da nema nikakvih dokaza da pesma uopšte govori o temi koju navodi.

  “Sam naziv albuma, kao i imena pjesama su malim slovima, a kaver je crno-bijel. Međutim i ovaj se potez, čini, iskalkulisanim, kao što je bio slučaj i sa prethodnim albumom LOVER koji je trebao da podilazi LGBT populaciji i bude soundtrack odrastanja generacije z.” Boja slike i veličina slova su “iskalkulisani”? “Podilaženje” je simpatičan opis za prikupljanje 800.000 potpisa na peticiji da se usvoji zakon koji bi štitio LGBT populaciju od diskriminacije na radnom mestu, u školi, drugim javnim mestima i u sopstvenom domu.

  Za kraj, ne čudi priznanje “cinične” autorke da su “nekoliko dostojnih momenata [na albumu] zaboravni”, pošto tekst odaje utisak da nije ni posvetila previše pažnje slušanju albuma čiju “recenziju” piše. Taj utisak pojačava i njena jedina zamerka koju je dala albumu ispod teksta: “uvijek isto”. Ako je to drugi naziv za karijeru od 14 godina tokom koje je kantautorka prešla put od kantrija, preko kantri-popa, popa, “sintpopa” i elektropopa (sa još mnogo uticaja drugih žanrova), pa sve do sadašnjeg “indi-folka”, onda neka bude da je “uvijek isto”.

  Nadam se da će administratori ubuduće više pažnje posvetiti tekstovima koje odobravaju za svoj portal, pošto im ovakvi bez sumnje ruše svaki ugled koji možda poseduju.

 3. ivana kaže:

  baddie 🧚✨💕 but bad is silent 😻🥰✨🧚

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *